bilgisayarci
FD Üye
Kavurmalı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 orta uzunluk doğranmış kuru soğan
- 3 yemek kaşığı kaymak
- 4 yemek kaşığı hazır kavurması
- 2 su bardağı bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 su bardağı et suyu
- Karabiber,tuz
- 500 gr kuşbaşı et kavurdum ben hazır kavrulmuş et yoktu
Kavurmalı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencerede tereyağını erittikten sonra kuru soğanı ekleyip renk değiştirince kadar kavurun.
- Bulguru ek edip kavurmaya devam edin.
- Et suyunu ve sıcak suyu ek edip pilavınızı pişmeye bırakın.
- Pilav pişerken diğer bir tavada bir kaşık tereyağı ile tel şehriyelerinizi rengi değişene kadar kavurun.
- Pilavınız suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve kaymağı ek edip demlenmeye bırakın.
- Pilavınız demlendikten sonra kara biber ile kaymağı ek edip demlenmeye bırakın.
- Pilavınız demlendikten sonra kara biber ile harmanlayıp; servis tabağına evvel lavaş yahut yufka ekmeği, pilavı, üzerine tel şehriyeyi, onun üzerine tavada ısıttığınız kavurmayı koyun.
- En üste 1 yemek kaşığı daha kaymak koyup salatayla bir arada servis edin.