Kavurmalı Kapama Tarifi İçin Malzemeler
İç malzemesi;
- 250 gr kavurma
- 1/2 (yarım) su bardağı süt mısır
- 2 adet kapya biber
- 100 gr kaşar peyniri
- 2 su bardağı süt (ılık olacak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
- Tuz
Kavurmalı Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su bardağına toz şeker ve mayayı koyun karıştırın ve üzerini ılık suyla doldurun.
- Derince bir kabın içine yerleştirin.
- Ilık süt,sıvı yağ ve yumurta akını ekleyin .
- Kabaran mayayla birlikte iyice karıştırın.
- Tuzu ekleyin ve yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurları bezelere ayırın, merdane yardımıyla inceltin .
- İçine malzemeleri görseldeki gibi ekleyin .
- Şekil verin tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.