Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kavurmalı Kaymaklı Bulgur Pilavı

Kavurmalı Kaymaklı Bulgur Pilavı
0
41

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kavurmali-kaymakli-bulgur-pilavi.jpg

Kavurmalı Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler


(su bardağı ölçüsü 200 ml)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • Tuz
  • 4 su bardağı sıcak su (yarı yarıya et suyu)
  • Karabiber
  • 3 yemek kaşığı kaymak
  • 300 gram kavurma
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (şehriyeyi kavurmak için)

Kavurmalı Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye alınan tereyağında küp doğranan soğan kavrulur, rengi değişince bulgur eklenir.
  2. 3-4 dakika daha kavrulur.
  3. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağında kavurduğumuz tel şehriye bulgurun üzerine eklenir.
  4. Tuz, sıcak su ve et suyu da ilave edildikten sonra pilav suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.
  5. Bulgurun cinsine göre pişme süresi uzarsa sıcak su takviyesi yapılabilir.
  6. Altını kapattığımız pişen, biraz da demlenen pilavın üzerine 3 yemek kaşığı kaymak, karabiber ve ayrı bir tavada erittiğimiz kavurma eklenir, karıştırılır.
  7. Tuzu, biberi kontrol edilir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Kavurmalı Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,322Kullanıcılar
yusufxddSon üye
Üst Alt