bilgisayarci
FD Üye

Kavurmalı Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük kase kavurma
- 1 adet soğan
- Yarım kilogram nohut
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Sıvıyağ
Kavurmalı Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Nohutumuzu bir gece önceden ılık suya koyup bekletelim. Sabah suyunu süzelim.
- Düdüklü tencereye sıvı yağı koyup yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip kavuralım.
- Salçaları da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra nohutu koyalım. Bir iki tur karıştıralım.
- Tuzunu ,kavurmayı ve nohutların üzerini geçecek kadar ılık su koyup düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp 25-30 dakika kadar pişirdikten sonra ocağı kapatın.
- Pişme süresi nohuta göre değişiklik gösterecektir.
- Kavurmayı piştikten sonrada ilave edebilirsiniz. Piştikten sonra ilave edecekseniz. Bir taşım kaynatmanız yeterli olur. Yanınada bulgur pilavı ????.
Kavurmalı Nohut Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı