teknolojiuzmani
FD Üye

Kavurmalı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 300 gram kavurma
- 250 gram ev yapımı konserve
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 tatlı kaşığı renk biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı isot
- Yarım su bardağı ayçicek yağı
- Üzüm yaprağı
Kavurmalı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce soğanımızı ince doğrayıp, derin bir kaseye alalım.
- Sonra pirincimizi nişastadan yıkadıktan sonra soğanlarımızın üzerine ekleyelim.
- Daha sonra sırası fark etmeyecek şekilde bütün baharatlar, yağ, ve konserve, eklenilir.
- İnce doğradığımız kavurmada eklenir (Kavurmanın yağından bol koyulursa dahada lezzetlenir)
- Elinizle iyice karıştırıp, harmanlayın ve hazır.
- Sarma içimiz hazır yaprakların içine iç harcımızı alıp sarmaya başlıya bilirsiniz.
- Sardığımız sarmaları tencereye alıp üzerine gelecek şekilde kaynar şu dolduralım ve en son bir kaseye yemek kaşığı salça ,tatlı kaşığı pulbiber ,2 yemek kaşığı yağ. İsteğe göre ben ayçiçek yağı kulandım isteyen tereyağı veya zeytin yağıda kulana bilir.
- Üzerine dökülür ve kaynamaya bırakılır kısık ateşte 35 dakika pişirilir.
- Ben taze sebze yerine konserve kulandım çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.
- İsteğe göre baharatlarda değişiklik yapabilir artırıp azalta bilirsiniz. Afiyet olsun.