Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kavurmalı Yaprak Sarması

Kavurmalı Yaprak Sarması

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
kavurmali-yaprak-sarmasi-1.jpg

Kavurmalı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 300 gram kavurma
  • 250 gram ev yapımı konserve
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 tatlı kaşığı renk biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • Yarım su bardağı ayçicek yağı
Doldurmak için
  • Üzüm yaprağı

Kavurmalı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce soğanımızı ince doğrayıp, derin bir kaseye alalım.
  2. Sonra pirincimizi nişastadan yıkadıktan sonra soğanlarımızın üzerine ekleyelim.
  3. Daha sonra sırası fark etmeyecek şekilde bütün baharatlar, yağ, ve konserve, eklenilir.
  4. İnce doğradığımız kavurmada eklenir (Kavurmanın yağından bol koyulursa dahada lezzetlenir)
  5. Elinizle iyice karıştırıp, harmanlayın ve hazır.
  6. Sarma içimiz hazır yaprakların içine iç harcımızı alıp sarmaya başlıya bilirsiniz.
  7. Sardığımız sarmaları tencereye alıp üzerine gelecek şekilde kaynar şu dolduralım ve en son bir kaseye yemek kaşığı salça ,tatlı kaşığı pulbiber ,2 yemek kaşığı yağ. İsteğe göre ben ayçiçek yağı kulandım isteyen tereyağı veya zeytin yağıda kulana bilir.
  8. Üzerine dökülür ve kaynamaya bırakılır kısık ateşte 35 dakika pişirilir.
  9. Ben taze sebze yerine konserve kulandım çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.
  10. İsteğe göre baharatlarda değişiklik yapabilir artırıp azalta bilirsiniz. Afiyet olsun.
Kavurmalı Yaprak Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Vişneli Yaprak Sarması - Parmak Yedirten Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo asma yaprağı2 su bardağı pirinç2 su bardağı bulgur5 adet orta boy soğan1 demet maydanozİsteğe göre 3 adet domates(ben kullanmadım)1 su bardağı zeytinyağı1 su bardağı sıvı yağı1/2 (yarım) su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Nefiis Yaprak Sarması İçi Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı sıvı yağ2 adet büyük soğan1,5 su bardağı pirinçYarım su bardağı bulgur1,5 yemek kaşığı salça (karışık)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı naneYarım çay kaşığı pul biberYarım çay kaşığı kırmızı toz biberYarım çay kaşığı kara biberYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Buzluğa Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı pirinçYarım çay bardağı bulgur1 adet kuru soğan ortaboy1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ1 avuçtan fazla maydanoz1.5 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı tuz2 diş sarımsak isteğe bağlı1 çay kaşığı doruklu kekik, köri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler 1 kg yaprak2 su bardağı pilavlık bulgur2 su bardağı kırık pirinç6 kısım yeşil soğan1 demet maydanozYarım demet nane1 er tatlı kaşığı pulbiber karabiber nane tuz1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 su bardağı sıvı yağ Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Zeytin Yağlı Kuru Dolma Ve Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller 250 gram salamura bağ yaprağı10 adet dolmalık kuru patlıcan10 adet kuru dolmalık biber İç harç; 4 su bardağı pirinç2 adet orta uzunluk soğan6-7 diş sarımsak2 adet yeşil biber3 adet orta uzunluk domates yahut konserve domates1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,334Kullanıcılar
Enes.yks01Son üye
Üst Alt