Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kaygana (Erzincan Usulü)

Kaygana (Erzincan Usulü)
0
24

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
kaygana-erzincan-usulu.jpg

Kaygana (Erzincan Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (boza kıvamında olmalı)
Kızartmak için
  • Sıvı yağ

Kaygana (Erzincan Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bütün malzemeleri bir kapta güzelce karıştırın.
  2. Daha sonra kızartmak için tencereye sıvı yağ koyun.
  3. Kaygana bol sıvı yağda daha iyi kabarıp kızarıyor. Buna dikkat edin.
  4. Yağı kızdırın mutlaka. Hamur dağıtma aparatınız var ise tencereye onunla dökün. Yoksa da bir kepçe yardımıyla da dökebilirsiniz.
  5. Ufak ufak eşit şekilde dökmeye dikkat edin.
  6. Bir tarafı iyice kızardıktan sonra diğer tarafını çevirin.
  7. İki tarafta kızardıktan sonra servis tabağına alın. Hepsi kızardıktan sonra pekmez veya reçel ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ????.
Kaygana (Erzincan Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt