Kaygana (Erzincan Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1.5 su bardağı süt
- 1 adet kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (boza kıvamında olmalı)
- Sıvı yağ
Kaygana (Erzincan Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzemeleri bir kapta güzelce karıştırın.
- Daha sonra kızartmak için tencereye sıvı yağ koyun.
- Kaygana bol sıvı yağda daha iyi kabarıp kızarıyor. Buna dikkat edin.
- Yağı kızdırın mutlaka. Hamur dağıtma aparatınız var ise tencereye onunla dökün. Yoksa da bir kepçe yardımıyla da dökebilirsiniz.
- Ufak ufak eşit şekilde dökmeye dikkat edin.
- Bir tarafı iyice kızardıktan sonra diğer tarafını çevirin.
- İki tarafta kızardıktan sonra servis tabağına alın. Hepsi kızardıktan sonra pekmez veya reçel ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ????.