
Kayınvalide Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 50 gram oda sıcaklığında margarin
- 2/5 su bardağı sıvı yağ(yarımdan biraz daha az )
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1,5 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
- Yumurta sarısı (beyazını hamura katabilirsiniz)
Kayınvalide Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ,şeker ,margarin ,yarım su bardağından 1 parmak kadar az sıvı yağ, yoğurt kaba alınır karıştırılır.
- Üzerine mısır unu ,karbonat ve yavaş yavaş un ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Bezelere ayırıp yuvarlayıp tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp ceviz koyalım.
- Önceden ısınmış 175-180 derece fırında pişirelim.