Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kayısı çayının faydaları nelerdir? Kayısı çayı nasıl yapılır?

Kayısı çayının faydaları nelerdir? Kayısı çayı nasıl yapılır?
0
67

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kayisi_cayinin_faydalari_nelerdir_kayisi_cayi_nasil_yapilir_1623754175_6656.jpg

Sindirim sistemini en süratli çalıştıran besinlerden biri olan kayısıyı çay formunda tüketmekte bir o kadar yararlıdır. İçeriğinde yüksek oranda lif barındıran kayısı çayının zayıflamada yarar sağlaması için uzmanlar çoklukla yatmandan evvel tüketilmesini tavsiye eder. Ayrıyeten antioksidan tesiri olan kayısı çayı bağışıklığı güçlendirir. Kayısı çayının yararları nelerdir? Kayısı çayı nasıl yapılır?

Akdeniz meyveleri ortasında yer alan kayısı etli bir meyvedir. İçeriğinde çekirdeği olan kayısının çabucak hemen her kısmı yararlı olduğu üzere çekirdeği de yararlıdır. Çiçeksi daha sonra meyveye dönen kayısı açık yeşil, sarı daha sonra turuncu renge bürünür. Ülkemizde Malatya topraklarında en fazla çeşidi ve kalitelisi yetişir. İçeriğindeki lif epeyce fazladır. Bunun yanı sıra kalsiyum, magnezyum, potasyum ve C vitamini barındırır. Bu sayede bağışıklığı güçlendiren kayısı çayını uzmanlarda önerir. 
  • Lifler bağırsakları hareketlendirir.
  • Kalsiyum sayesinde kemik ve kas yapısı güçlenir.
  • Cilt bariyerinin gereksinimi olan C vitamini bakımından varlıklı olduğundan cilt yüzeyini yeniler. 
  • Kayısı çayı tıpkı vakitte A vitamini barındırdığından görme yetisini güçlendirir.
KAYISI ÇAYININ YARARLARI NELERDİR?

- Katein bileşeni bakımından varlıklı olan kayısı çayı akşam yatılmadan evvel tüketildiğinde bağırsakların faaliyet göstermesini takviyeler. Kayısı çayının gün içinde tüketilmesi bedenin muhtaçlığı olan toksin ya da iltihap atma faaliyetini gerçekleştirmez. Bunun için bedenin uyku hali değerlidir. Uzmanlar bu yüzden akşam tüketilmesini tavsiye eder.

- Kayısı çayı makûs kolesterolü düşürerek kalp damar sıhhatini da korur. İçerdiği potasyum sayesinde de kalp kaslarının uyarıcılarını denetim eder.

- Kayısı çayı bağışıklık sistemi zayıf ve daima üst teneffüs yolu hastalıklarına karşı bünyesi zayıf olan insanlara da yarar sağlar. 

- Yapılan araştırmalarda kayısı çayının bedendeki özgür radikalli hücreleri temizleyerek hücrelerin yenilenme ve mutasyona uğrama durumunu azaltır. 

- Boşaltım sistemini güçlendirerek besin atıklarının birikmesini ve kilo alımını pürüzler. Günde yalnızca yatmandan bir bardak tüketilmelidir.



KAYISI ÇAYI NASIL YAPILIR?

Kurutulmuş kayısıdan bir tatlı kaşığını bir cezveye boşaltın. İçerisine bir buçuk su bardağı su ekleyin. 5 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıp 5 dakika da demlenmesini bekleyin. Daha sonra süzerek tüketin. Bunun birebir sıra da kapalı süzme kaplarına bir tatlı kaşığı kuru kayısı koyun. Üzerine kaynar su boşaltın. 5 dakika sonra tüketin. 
 

Similar threads

Sindirim sistemini en hızlı çalıştıran besinlerden biri olan kayısıyı çay formunda tüketmekte bir o kadar faydalıdır. İçeriğinde yüksek oranda lif barındıran kayısı çayının zayıflamada fayda sağlaması için uzmanlar genellikle yatmandan önce tüketilmesini tavsiye eder. Ayrıca antioksidan etkisi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Tabiatta lif bakımından en güçlü besinlerden biri olan kayısı hakkında merak edilenleri araştırdık. Metabolizmayı düzenlediği bilinen kuru kayısı bilhassa diyet yapmak isteyenler için önerilir. İçeriğinde lifin yanı sıra C vitamini de barındıran kayısı çekirdeği hakkında araştırma yapıldı. Çiğ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Doğada lif bakımından en zengin besinlerden biri olan kayısı hakkında merak edilenleri araştırdık. Metabolizmayı düzenlediği bilinen kuru kayısı özellikle diyet yapmak isteyenler için önerilir. İçeriğinde lifin yanı sıra C vitamini de barındıran kayısı çekirdeği hakkında araştırma yapıldı. Çiğ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
215
Doğada bilinen en güçlü lif kaynağı olan kayısının insan sağlığına birçok faydası bulunmaktadır. Peki kayısının faydaları nelerdir? Yapılan araştırmalarda kayısı çekirdeğinde bulunan B17 vitamini içerdiği ve bu vitaminin kanser hücrelerini yok ettiği ortaya çıkarıldı. Sizler için kayısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Ramazan ayında ikiye düşen öğünlerde ve öğünler ortasında sağlıklı beslenmek epey kıymetlidir. Aksi halde birtakım rahatsızlıklar bu süreçte ortaya çıkar. Kabızlıkta bunlardan biridir. Karın şişkinliğine ve hazımsızlığa neden olan kabızlığın temel nedeni lif eksikliğidir. Bu yüzden uzmanlar lif...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt