Kayısı Marmelatı tarifi
kayısı marmelatı oktay usta
oktay ustanın kayısı marmelati tarifi
imageskayisimarmelatinasilyapilir5ad42f81b5e74
MALZEMELER
1 kg şeker
1 kg kuru kayısı
1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Kayısıları bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve kayısıların uzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın
Pişirme işlemi sırasında kayısıları birkac kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin Kayısılar iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden gecirin Elde ettiğinizi kayısı ezmesini, tencereye koyun Şekeri, pişmekte olan ezmeye azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın
Marmelat kıvamını bulmak uzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın
kayısı marmelatı oktay usta
oktay ustanın kayısı marmelati tarifi
imageskayisimarmelatinasilyapilir5ad42f81b5e74
MALZEMELER
1 kg şeker
1 kg kuru kayısı
1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Kayısıları bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve kayısıların uzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın
Pişirme işlemi sırasında kayısıları birkac kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin Kayısılar iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden gecirin Elde ettiğinizi kayısı ezmesini, tencereye koyun Şekeri, pişmekte olan ezmeye azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın
Marmelat kıvamını bulmak uzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın İki dakika sonra tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın