Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayısı Marmelatı

Kayısı Marmelatı
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kayisi-marmelati.jpg

Kayısı Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kayısı
  • 1,5 kg toz şekeri
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 su bardağı su

Kayısı Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kayısıları güzelce yıkıyoruz. Çekirdeklerini ayıklıyoruz.
  2. Kayısı ve 1 su bardağı suyu bir tencereye koyup, kısık ateşte ocağa alıyoruz. Kaynamaya başlayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  3. Kaynamaya başlayınca, ocağın altını biraz açıp orta ateşte ara ara karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz. Kayısılar güzelce yumuşayana kadar kaynatıyoruz ki püre yapmamız kolaylaşsın.
  4. Ocağın altını kapattıktan sonra, tencereyi ılımaya bırakıyoruz.
  5. Ilıyan kayısıları blenderdan geçiriyoruz.
  6. Daha sonra bir tencereye şekerini de ilave ederek koyuyoruz.
  7. Orta ateşte, altını sürekli karıştırarak kaynatıyoruz.
  8. İstediğimiz koyuluk kıvamına gelince, ocaktan almadan 5 dk önce limon tuzunu ekliyoruz.
  9. Ocağın altını kapattıktan sonra, marmelatı, sıcağıyla kavanozlara dolduruyoruz.
  10. Kavanozların kapaklarını kapatıp, ters çeviriyoruz.
  11. Kavanozların üzerini bez ile örtüyoruz.
  12. Kavanozlar soğuduktan sonra karanlık bir yerde saklayabilirsiniz. Ağzı açılmış olan kavanozları buzdolabında saklamalısınız. Afiyet olsun :).
Kayısı Marmelatı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt