iltasyazilim
FD Üye
Kayısı Faydaları,Kayısı faydaları nelerdir, kuru kayısı faydaları nelerdir,Kayısının Yararları , Kayısı Çekirdeğinin Faydaları
Kayısı faydaları ve kuru kayısı faydaları nelerdir? Mide bağırsak sistemi için faydalı bir besindir Sindirimi kolaylaştırıcı etkisi vardır Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlamak için kullanılabilir
Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin oluşmasını engeller
Özellikle B karoten ve potasyum bakımından boldur
Kayısı fazla oranda şeker, nişasta, protein, selüloz, pektoz pektin, A vitamini, B vitamini, C vitamini içerir
Potasyum, demir, magnezyum, fosfor mineralleri bulunur
Göz sağlığı, kemik ve dişlerin gelişimi bakımından kayısı kullanımı önerilmektedir
Kayısıda yer alan vitaminlerden biri olan A vitamini ile organizmanın ve sağlıklı hücrelerin direncini artar
Kansızlığı önleyici etkisi bir öteki kayısı faydası olarak belirtilebilir
Karaciğer hasarının onarılmasına destek eder
Kalp kaslarını güçlendirir
Böbrek taşlarının meydana gelişini azaltır
Gerginlik azaltıcı özelliği kayısı yararları arasındadır
Cilt güzelliği için de kullanılmaktadır Cilde hoş ve taze dış görünüş kazandırır
Kuru kayısı kabızlık için yararlıdır
Acı kayısı çekirdeğinde bulunan Amigdalin yada Vitamin B17 diye aşina maddenin kanser önleyici etkilere sahip olduğu belirtiliyor
İnönü Üniversitesince kayısı ile ilgili yapılan çalışma sonuçlarına göre kanser, karaciğer yetmezliği ve yürek krizi gibi hastalıkları önleyici etkisi tespit edilmiştir
Kayısı çekirdeğinin tohum ve kabuğundan badem yağı üretilir
Kuru kayısı kalori : 100 gr kuru kayısının kalorisi neredeyse 250 – 260 kaloridir
Besin Değerleri (100 gram)
Vitamin A: 2790 İU
Tiamin 0,3 mg
Vitamin C: 7 mg
Fosfor : 23 mg
Kalsiyum: 16 mg
Protein: 1,0 gr
Karbonhidratlar : 12,9 gr
Kalori: 51 *
Kayısı faydaları ve kuru kayısı faydaları nelerdir? Mide bağırsak sistemi için faydalı bir besindir Sindirimi kolaylaştırıcı etkisi vardır Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlamak için kullanılabilir
Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin oluşmasını engeller
Özellikle B karoten ve potasyum bakımından boldur
Kayısı fazla oranda şeker, nişasta, protein, selüloz, pektoz pektin, A vitamini, B vitamini, C vitamini içerir
Potasyum, demir, magnezyum, fosfor mineralleri bulunur
Göz sağlığı, kemik ve dişlerin gelişimi bakımından kayısı kullanımı önerilmektedir
Kayısıda yer alan vitaminlerden biri olan A vitamini ile organizmanın ve sağlıklı hücrelerin direncini artar
Kansızlığı önleyici etkisi bir öteki kayısı faydası olarak belirtilebilir
Karaciğer hasarının onarılmasına destek eder
Kalp kaslarını güçlendirir
Böbrek taşlarının meydana gelişini azaltır
Gerginlik azaltıcı özelliği kayısı yararları arasındadır
Cilt güzelliği için de kullanılmaktadır Cilde hoş ve taze dış görünüş kazandırır
Kuru kayısı kabızlık için yararlıdır
Acı kayısı çekirdeğinde bulunan Amigdalin yada Vitamin B17 diye aşina maddenin kanser önleyici etkilere sahip olduğu belirtiliyor
İnönü Üniversitesince kayısı ile ilgili yapılan çalışma sonuçlarına göre kanser, karaciğer yetmezliği ve yürek krizi gibi hastalıkları önleyici etkisi tespit edilmiştir
Kayısı çekirdeğinin tohum ve kabuğundan badem yağı üretilir
Kuru kayısı kalori : 100 gr kuru kayısının kalorisi neredeyse 250 – 260 kaloridir
Besin Değerleri (100 gram)
Vitamin A: 2790 İU
Tiamin 0,3 mg
Vitamin C: 7 mg
Fosfor : 23 mg
Kalsiyum: 16 mg
Protein: 1,0 gr
Karbonhidratlar : 12,9 gr
Kalori: 51 *