
Kayısı Parçacıklı Susamlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta oda sıcaklığında
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt oda sıcaklığında
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu elensin
- 1 paket vanilin elensin
- 1.5 su bardağı elenmiş un
- 1 su bardağı küp doğranmış kuru kayısı
- 2 yemek kaşığı beyaz susam
- Kalıbı yağlamak için katıyağ
Kayısı Parçacıklı Susamlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kalıbı yağlayıp dondurucuya koyalım çünkü kek harcının beklemesi gerekiyor.
- Yumurta ve şekeri 7-10 dk mikser ile çırpalım iyice kabarsın yağ ve sütü de ekleyip kısa süre çırpalım mikseri kapatalım.
- Kuru malzemeleri eleyip ekleyelim spatula ile katlamalı olarak karıştıralım en son kayısıyı ekleyelim.
- Buzlukta çıkarttığımız kalıba susam serpelim harcımızı boşaltalım tezgah üzerinde kalıbı iki kez vuralım hava kabarcıkları çıksın.
- 180 derece ısıtılmış fırında 35 dk kadar pişirelim. Afiyet olsun inşallah. Canı çekenler olursa lütfen hakkını helal etsin.