
Kayısı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı kuru kayısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- Fındık veya ceviz içi
Kayısı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kayısıları yıkayıp, bir kaba alıp, üzerine sıcak su ilave edip bir saat beklettim.
- Daha sonra tereyağını bir tencereye alıp, eritip, üzerine yumuşamış kaysıları süzgeçten geçirip, ilave edin.
- Sonra toz şekeri de üzerine döküp, bir su bardağı sıcak suyu son olarak ekleyip, orta ateşte yaklaşık 15 dakika kayısılar yumuşayıp istediğim kıvama gelene kadar yani suyunu çekene kadar pişirin.
- Sonra ocaktan alıp bir borcama boşaltıp, üzerine fındık ile süsleyip, servis yaptım çok hafif ve gerçekten lezzetli bir tatlı oldu. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun ????????.