Kayısı ve Üzümlü Hoşaf Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kuru kayısı
- 150 gram kuru üzüm
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 3-4 adet karanfil
- 900 ml. su
Kayısı ve Üzümlü Hoşaf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kayısılarımızı boyutuna nazaran yarım yarım kesip, kaseye alalım, üzümleri ekleyelim ve üzerlerini geçecek kadar suyumuzu ekleyelim ve yaklaşık 1 saat kadar suyu çekmesini bekleyelim.
- Suyu çeken üzüm ve kayısıları süzdükten sonra tenceremize su, tarçın ve karanfilleri ekleyip ocağa alalım.
- Önce yüksek ateşte kaynatalım sonra ateşi kısarak 15 dakika daha pişirelim, üzümler yumuşayınca şekeri ilave edelim.
- 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alıyoruz ve hoşafımızı büyük ve derin bir kaseye alıyoruz ılınana kadar dışarıda bekletiyoruz.
- Ilınan kompostomuzu buzdolabına alıp, birkaç saat daha soğumasını bekliyoruz. Afiyet ve şifa olsun ????.
Kayısı ve Üzümlü Hoşaf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı