Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kayısı ve Üzümlü Hoşaf

Kayısı ve Üzümlü Hoşaf
0
80

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Kayısı ve Üzümlü Hoşaf Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kuru kayısı
  • 150 gram kuru üzüm
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3-4 adet karanfil
  • 900 ml. su

Kayısı ve Üzümlü Hoşaf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kayısılarımızı boyutuna nazaran yarım yarım kesip, kaseye alalım, üzümleri ekleyelim ve üzerlerini geçecek kadar suyumuzu ekleyelim ve yaklaşık 1 saat kadar suyu çekmesini bekleyelim.
  2. Suyu çeken üzüm ve kayısıları süzdükten sonra tenceremize su, tarçın ve karanfilleri ekleyip ocağa alalım.
  3. Önce yüksek ateşte kaynatalım sonra ateşi kısarak 15 dakika daha pişirelim, üzümler yumuşayınca şekeri ilave edelim.
  4. 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alıyoruz ve hoşafımızı büyük ve derin bir kaseye alıyoruz ılınana kadar dışarıda bekletiyoruz.
  5. Ilınan kompostomuzu buzdolabına alıp, birkaç saat daha soğumasını bekliyoruz. Afiyet ve şifa olsun ????.
Not: Hoşafı yapmadan evvel kayısıların tadına bakın şayet gereğince tatlı değilse şeker adımında daha fazla şeker ekleyebilirsiniz.

Kayısı ve Üzümlü Hoşaf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt