Kayısı ve Üzümlü Hoşaf Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kuru kayısı
- 150 gram kuru üzüm
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 3-4 adet karanfil
- 900 ml. su
Kayısı ve Üzümlü Hoşaf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kayısılarımızı boyutuna nazaran yarım yarım kesip, kaseye alalım, üzümleri ekleyelim ve üzerlerini geçecek kadar suyumuzu ekleyelim ve yaklaşık 1 saat kadar suyu çekmesini bekleyelim.
- Suyu çeken üzüm ve kayısıları süzdükten sonra tenceremize su, tarçın ve karanfilleri ekleyip ocağa alalım.
- Önce yüksek ateşte kaynatalım sonra ateşi kısarak 15 dakika daha pişirelim, üzümler yumuşayınca şekeri ilave edelim.
- 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alıyoruz ve hoşafımızı büyük ve derin bir kaseye alıyoruz ılınana kadar dışarıda bekletiyoruz.
- Ilınan kompostomuzu buzdolabına alıp, birkaç saat daha soğumasını bekliyoruz. Afiyet ve şifa olsun ????.
Kayısı ve Üzümlü Hoşaf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.