Kayısılı Corekler Tarifi
Resimli Kayısılı Corekler tarifi
Malzemeler
500 gr un
1 kup yaş maya (42 gr)
2 corba kaşığı tozşeker
100 gr margarin
200 gr kuru kayısı
23 corba kaşığı kıyılmış şam fıstığı
250 ml sut
1 tutam tuz
23 corba kaşığı portakal marmeladı
imageskayisilicoreklertarifiresimli5ad3d946a262f
Hazırlanışı
Oncelikle Sutu ısıtıp marmeladı ilave edin Unu buyuk bir kaba alıp ortasına bir cukur acın Mayayı cukurun icine ufalayın Şeker ve tuzu ilave edin Biraz sut dokup catalla karıştırın 15 dakika dinlendirinArdından unu kenarlardan ortaya doğru alıp hamuru yoğurmaya başlayın Artan sıcak sutu ve margarini ilave edin Hamuru en az 1015 dakika iyice yoğurun Hamurun uzerine un serpip uzerini kapatın
Daha Sonra Oda sıcaklağında 15 dakika kadar bekletinKuru kayısıları doğrayıp hamura yedirin Hamurdan 30 cm uzunluğunda bir somun şekillendirip ondan 8 eşit parca kesin Her bir parca hamurdan birer yuvarlak corek şekillendirinFırın tepsisine fırın kağıdını yayın Corekleri tepsiye yerleştirin Uzerlerine cok az su ve şam fıstığı serpin Uzerini kapatıp 30 dakika daha dinlendirin Fırını 175 dereceye ayarlayıp onceden ısıtın Corekleri yaklaşık 30 dakika pişirin Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın
Resimli Kayısılı Corekler tarifi
Malzemeler
500 gr un
1 kup yaş maya (42 gr)
2 corba kaşığı tozşeker
100 gr margarin
200 gr kuru kayısı
23 corba kaşığı kıyılmış şam fıstığı
250 ml sut
1 tutam tuz
23 corba kaşığı portakal marmeladı
imageskayisilicoreklertarifiresimli5ad3d946a262f
Hazırlanışı
Oncelikle Sutu ısıtıp marmeladı ilave edin Unu buyuk bir kaba alıp ortasına bir cukur acın Mayayı cukurun icine ufalayın Şeker ve tuzu ilave edin Biraz sut dokup catalla karıştırın 15 dakika dinlendirinArdından unu kenarlardan ortaya doğru alıp hamuru yoğurmaya başlayın Artan sıcak sutu ve margarini ilave edin Hamuru en az 1015 dakika iyice yoğurun Hamurun uzerine un serpip uzerini kapatın
Daha Sonra Oda sıcaklağında 15 dakika kadar bekletinKuru kayısıları doğrayıp hamura yedirin Hamurdan 30 cm uzunluğunda bir somun şekillendirip ondan 8 eşit parca kesin Her bir parca hamurdan birer yuvarlak corek şekillendirinFırın tepsisine fırın kağıdını yayın Corekleri tepsiye yerleştirin Uzerlerine cok az su ve şam fıstığı serpin Uzerini kapatıp 30 dakika daha dinlendirin Fırını 175 dereceye ayarlayıp onceden ısıtın Corekleri yaklaşık 30 dakika pişirin Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın