iltasyazilim
FD Üye
Kayısılı Muhallebi
Malzemeler:
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 litre süt
1 yumurta sarısı
Vanilya
75 gr tereyağ
810 kuru kayısı
Biraz badem
Ayrıca 1 bardak şeker
Hazırlanması:
Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp muhallebi gibi pişirin, vanilya ve yağ ekleyip biraz çırpın
1 bardak şekeri az su ile karamelize edilp ıslatılmış yuvarlak borcama yayın
Üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısılar dizin Haşlanıp kabukları soyulmuş bademleri aralarına dizin Muhallebiyi dökün Buzdolabında bir gece bekletip ters çevirerek servis tabağına alın
ALINTIDIR
FIRLAMA TİM
Malzemeler:
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 litre süt
1 yumurta sarısı
Vanilya
75 gr tereyağ
810 kuru kayısı
Biraz badem
Ayrıca 1 bardak şeker
Hazırlanması:
Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp muhallebi gibi pişirin, vanilya ve yağ ekleyip biraz çırpın
1 bardak şekeri az su ile karamelize edilp ıslatılmış yuvarlak borcama yayın
Üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısılar dizin Haşlanıp kabukları soyulmuş bademleri aralarına dizin Muhallebiyi dökün Buzdolabında bir gece bekletip ters çevirerek servis tabağına alın
ALINTIDIR
FIRLAMA TİM
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.