Kayısılı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
Muhallebisi İçin
- 1 litre süt
- 2 kaşık nişasta
- 3 kaşık un
- 1 su bardağı şeker
- 1 kutu krema yahut 1 paket kremşanti
- 1 paket şekerli vanilin
- Yarım kilo kayısı
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Kayısılı Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak muhallebimizi pişirerek işe başlıyoruz süt, nişasta, un, şeker bir tencereye alınır ve pişirilir.
- Dahaa sonra soğumaya bırakılır üzeri kabuk tutmasın diye üzerine değecek formda streç kapatılır (Resimde görüldüğü gibi)
- Muhalebi soğuyunca bir paket krema ve vanilya eklenerek çırpılır (Ben vanilya yerine limon kabuğu kullandım)
- Artık de kayısılı sosu hazırlayalım. Kayısıların kabuklarını soyuyoruz ve ya pişirince süzgeçten de geçirebilirsiniz (Ben kabuklarını soydum)
- Tencereye alıyoruz suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz daha sonra blendırla çekip tekrar ocağa alıyoruz nişastamızı yarım çay bardağı suyla açıp ekliyoruz koyulunca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra muhallebimizi kuplara ve ya tepsiye elinizde ne varsa ona döküyoruz dökmeden öce içini ıslatıp fazla suyunu dökün ki yapışmasın (Ben bardaklara döktüğüm için bardakların ağzı da dar olduğu için rahat dökmek ismine muhallebiyi buz dolabı poşetine katıp küçük bir delik açtım o formda döktüm)
- Son olarak kayısılı sosumuzu da muhallebinin üstüne döküyoruz buz dolabında 4 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyoruz şimdiden yapanlara afiyet olsun ????.