Kayısılı Tart Nasıl Yapılır
Ev Yapımı Kayısılı Tart Tarifi Resimli
imageskayisilitarttarifiresimli5ad3d9296b000
Malzemeler:
1 cay b toz şeker
1 pk vanilya
yarım pk kabartma tozu
2 su b un
100 gr tereyağı
1 yumurta
7 corba k toz şeker
3 corba k un
500 gr kayısı
2 corba k yumuşak margarin
1 tup vanilya esansı
2 yumurta
Yapılışı:
Kayısılı tart icin once unu karıştırma kabına alıyoruz Ortasını acıyoruz ve tereyağını koyuyoruz Yumurtayı kırıyoruz Şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave ediyoruz Ortadan yoğurmaya başlıyoruz İyice yoğurduğumuz hamuru dinlendiriyoruz Dolgusu icin, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz Şekeri, unu, margarini ve esansı da katıyoruz
Cırpma teliyle karıştırıyoruz Yağlanmış tart kalıbına yuvarladığımız hamuru alıyoruz Elimizle bastırarak kalıbın zeminini hamurla kaplıyoruz Hamurun kenarlarını hafif kıvırıyoruz
Hazırladığımız dolguyu da hamurun uzerine dokuyoruz Kayısıları ikiye bolup cekirdeklerini cıkarıyoruz ve turtanın uzerine diziyoruz Onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Afiyet olsun
Ev Yapımı Kayısılı Tart Tarifi Resimli
imageskayisilitarttarifiresimli5ad3d9296b000
Malzemeler:
1 cay b toz şeker
1 pk vanilya
yarım pk kabartma tozu
2 su b un
100 gr tereyağı
1 yumurta
7 corba k toz şeker
3 corba k un
500 gr kayısı
2 corba k yumuşak margarin
1 tup vanilya esansı
2 yumurta
Yapılışı:
Kayısılı tart icin once unu karıştırma kabına alıyoruz Ortasını acıyoruz ve tereyağını koyuyoruz Yumurtayı kırıyoruz Şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave ediyoruz Ortadan yoğurmaya başlıyoruz İyice yoğurduğumuz hamuru dinlendiriyoruz Dolgusu icin, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz Şekeri, unu, margarini ve esansı da katıyoruz
Cırpma teliyle karıştırıyoruz Yağlanmış tart kalıbına yuvarladığımız hamuru alıyoruz Elimizle bastırarak kalıbın zeminini hamurla kaplıyoruz Hamurun kenarlarını hafif kıvırıyoruz
Hazırladığımız dolguyu da hamurun uzerine dokuyoruz Kayısıları ikiye bolup cekirdeklerini cıkarıyoruz ve turtanın uzerine diziyoruz Onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Afiyet olsun