iltasyazilim
FD Üye
Kayısılı Tart Nasıl Yapılır
Konut Yapımı Kayısılı Tart Tarifi Resimli
Malzemeler:
1 nehir b toz şeker
1 pk vanilya
yarım pk kabartma tozu
2 su b un
100 gr tereyağı
1 yumurta
7 çorba k toz şeker
3 çorba k un
500 gr kayısı
2 çorba k yumuşak margarin
1 tüp vanilya esansı
2 yumurta
Yapılışı:
Kayısılı tart için önce unu karıştırma kabına alıyoruz Ortasını açıyoruz ve tereyağını koyuyoruz Yumurtayı kırıyoruz Şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu ek ediyoruz Ortadan yoğurmaya başlıyoruz Adamakıllı yoğurduğumuz hamuru dinlendiriyoruz Dolgusu için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz Şekeri, unu, margarini ve esansı da katıyoruz
Çırpma teliyle karıştırıyoruz Yağlanmış tart kalıbına yuvarladığımız hamuru alıyoruz Elimizle bastırarak kalıbın zeminini hamurla kaplıyoruz Hamurun kenarlarını hafif kıvırıyoruz
Hazırladığımız dolguyu da hamurun üstüne döküyoruz Kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarıyoruz ve turtanın üzerine diziyoruz Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Afiyet olsun *
Konut Yapımı Kayısılı Tart Tarifi Resimli
Malzemeler:
1 nehir b toz şeker
1 pk vanilya
yarım pk kabartma tozu
2 su b un
100 gr tereyağı
1 yumurta
7 çorba k toz şeker
3 çorba k un
500 gr kayısı
2 çorba k yumuşak margarin
1 tüp vanilya esansı
2 yumurta
Yapılışı:
Kayısılı tart için önce unu karıştırma kabına alıyoruz Ortasını açıyoruz ve tereyağını koyuyoruz Yumurtayı kırıyoruz Şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu ek ediyoruz Ortadan yoğurmaya başlıyoruz Adamakıllı yoğurduğumuz hamuru dinlendiriyoruz Dolgusu için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz Şekeri, unu, margarini ve esansı da katıyoruz
Çırpma teliyle karıştırıyoruz Yağlanmış tart kalıbına yuvarladığımız hamuru alıyoruz Elimizle bastırarak kalıbın zeminini hamurla kaplıyoruz Hamurun kenarlarını hafif kıvırıyoruz
Hazırladığımız dolguyu da hamurun üstüne döküyoruz Kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarıyoruz ve turtanın üzerine diziyoruz Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Afiyet olsun *