Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kaymaklı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı

Kaymaklı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı
0
148

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

Kaymaklı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı zerzevat çeşnisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı et suyu
Üzeri için ️
  • 1 yemek kaşığı kaymak
Ayrıyeten
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 fincan tel şehriye

Kaymaklı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavaya sıvı yağ alalım, küp küp doğranmış soğan ile kavrulur.
  2. Bulgur ek edilir bir çeşit çevrilir, su, tuz ve et suyu eklenir.
  3. Suyunu çekene kadar pişirilir.
  4. Karabiber, zerzevat ceşnisi, nohut ile harmanlanır.
  5. Tereyağ ile şehriye kızartılır.
  6. Pilav servis tabağına alınır, kaymak ve çıtır tel şehriye üzerine dökülür.
  7. Sıcak servis edilir.Afiyet olsun ❤️
Kaymaklı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tavuklu Çıtır Şehriyeli Kaymaklı Pilav Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı basmati pirinçYarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağYarım tavuk1 adet küp şekerYaklaşık 1 1 buçuk tatlı kaşığı tuz4 su bardağına yakın denetimli kaynar su tavuk suyu karışık1 yemek kaşığı limon suyu Üzerine 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Kavurmalı Çıtır Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler 1 orta uzunluk doğranmış kuru soğan3 yemek kaşığı kaymak4 yemek kaşığı hazır kavurması2 su bardağı bulgur2 su bardağı sıcak su3 yemek kaşığı tereyağ1 çay bardağı tel şehriye2 su bardağı et suyuKarabiber,tuz500 gr kuşbaşı et kavurdum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Kavurmalı Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler (su bardağı ölçüsü 200 ml) 2 yemek kaşığı tereyağı1 orta boy soğan2 su bardağı pilavlık bulgurTuz4 su bardağı sıcak su (yarı yarıya et suyu)Karabiber3 yemek kaşığı kaymak300 gram kavurma1 çay bardağı tel şehriye1 yemek kaşığı tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı orta uzunluk pilavlık bulgur (Midyat bulguru)1 çay bardağı tel şehriye2 çay kaşığı karabiber1 çay bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ2 çorba kaşığı tereyağıTuz2.5 su bardağı su Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı bulgur3 yemek kaşığı tel şehriye (İsteğe bağlı olarak azaltılıp / arttırılabilir)Yarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı3,5 su bardağı sıcak suTuz Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı Birinci evvel bulgularımızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt