bilgisayarci
FD Üye
Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tarifi İçin Malzemeler
- 9 adet baklavalık yufka
- 1 kase kaymak
- 1 kase çekilmiş antep fıstığı
- 1 kase toz şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı/margarin
Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yufka tezgaha üst üste konulur.
- Ortasına katlanacak genişlikte kaymak sürülür.
- Üstüne toz şeker serpilir.
- En üstüne de antep fıstığı serpilir.
- Yufkanın önce yan kenarları içine doğru, sonra üst kenarları içine doğru zarf şeklinde katlanır.
- Ocaktaki tavaya bir yemek kaşığı tereyağı yada margarin konulur.
- Katmer tavada arkalı önlü kızartılır.
- Aynı şekilde diğer yufkalarda hazırlanıp, pişirilir.
- Dilimlenerek servis edilir. İstenirse üzerine fıstık serperek yada kaymak eşliğinde de sunabilirsiniz.Afiyet olsun.