Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kaymaklı Fıstıklı Sarma Baklava

Kaymaklı Fıstıklı Sarma Baklava
0
17

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
kaymakli-fistikli-sarma-baklava.jpg

Kaymaklı Fıstıklı Sarma Baklava Tanımı İçin Malzemeler

• 1 paket baklavalık yufka
  • Antep fıstığı
  • 200 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase süt kaymağı yahut 1 paket hazır kaymak
Kaymak için:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı şeker
Şerbet için:
  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Kaymaklı Fıstıklı Sarma Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Tencereye süt, irmik ve şekeri alıp daima karıştırarak pişiriyoruz ve yalancı kaymak yapıyoruz.
  3. Katılaştıktan sonra altını kapatıp içine paket kaymağı koyuyoruz( ben meskende kaynattığım sütün kaymağı vardı onu kullandım) ve karıştırıyoruz.
  4. Baklavalık yufkayı 3 kat halinde kullanıyoruz. Bir kat yufkayı serip üzerine erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz.
  5. Çok sürmemize gerek yok 3 katta da yağ kullanıyoruz. 3. Yufkanın üzerine de yağ sürüp dikey halinde olacak yufka fotoğrafta göründüğü üzere kaymak ve fıstık koyup rulo formunda sarıyoruz. Tepsimize koyuyoruz. Benim kabım 6 rulo aldı.
  6. Rulolarımız bittikten sonra dilimleyip üzerine kalan tereyağını döküyoruz ve 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
  7. Fırından fırına pişme mühleti değişebilir onun için denetimli biçimde pişirelim. Altının ve üzerinin altın rengi alması gerekiyor.
  8. Pişen baklavamızın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti döküyoruz ve çekmesini bekliyoruz. Servis esnasında üzerine fıstık serpiyoruz.
Baklavamız hazır yapanların ellerine sıhhat ☺️

Kaymaklı Fıstıklı Sarma Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt