Kaymaklı Fıstıklı Sarma Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- Antep fıstığı
- 200 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase süt kaymağı yahut 1 paket hazır kaymak
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Kaymaklı Fıstıklı Sarma Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Tencereye süt, irmik ve şekeri alıp daima karıştırarak pişiriyoruz ve yalancı kaymak yapıyoruz.
- Katılaştıktan sonra altını kapatıp içine paket kaymağı koyuyoruz( ben meskende kaynattığım sütün kaymağı vardı onu kullandım) ve karıştırıyoruz.
- Baklavalık yufkayı 3 kat halinde kullanıyoruz. Bir kat yufkayı serip üzerine erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz.
- Çok sürmemize gerek yok 3 katta da yağ kullanıyoruz. 3. Yufkanın üzerine de yağ sürüp dikey halinde olacak yufka fotoğrafta göründüğü üzere kaymak ve fıstık koyup rulo formunda sarıyoruz. Tepsimize koyuyoruz. Benim kabım 6 rulo aldı.
- Rulolarımız bittikten sonra dilimleyip üzerine kalan tereyağını döküyoruz ve 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
- Fırından fırına pişme mühleti değişebilir onun için denetimli biçimde pişirelim. Altının ve üzerinin altın rengi alması gerekiyor.
- Pişen baklavamızın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti döküyoruz ve çekmesini bekliyoruz. Servis esnasında üzerine fıstık serpiyoruz.
Kaymaklı Fıstıklı Sarma Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı