Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaymaklı Hoşmerim (Un Helvası)

Kaymaklı Hoşmerim (Un Helvası)
0
29

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kaymakli-hosmerim-un-helvasi.jpg

Kaymaklı Hoşmerim (Un Helvası) Tanımı İçin Materyaller

  • 5 yemek kaşığı kaymak
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt

Kaymaklı Hoşmerim (Un Helvası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel sütün içine şekeri koyup eriyene kadar karıştıralım.
  2. Tavaya kaymağı alıp ocakta orta ateşte sıvı hale gelene kadar karıştıralım.
  3. Üzerine unu ek edip rengi dönene kadar kavuralım yani buğday rengini alana kadar.
  4. Daha sonra sütümüzü yavaş yavaş dökerek karıştırmaya devam edelim.
  5. Bu süreci helva kıvam alana kadar yani toparlanana kadar karıştıralım.
  6. Hazır olan helvayı sıcak olarak fıstık yahut cevizle ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Kaymaklı Hoşmerim (Un Helvası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,963Mesajlar
29,963Kullanıcılar
Üst Alt