
Kaymaklı Krep Tarifi (Çok Lezzetli) İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt yada su
- 1 su bardağı kadar süt kaymağı yada yoğurdun kaymağı
- 1 yemek kaşığı eritilmiş ılık tereyağı (yoksa şart değil)
- 1,5 -2 su bardağı un ( krebin harcı kıvamında olacak kontrollü ekleyin)
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
Kaymaklı Krep Tarifi (Çok Lezzetli) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir kapta yumurtayı, sütü ve kaymağı koyup iyice tel çırpıcıyla karıştıralım.
- Sonra sıvı yağını koyup karıştırmaya devam edelim.
- Unu kontrollü bi şekilde ve tuzunu ekleyip homojen olana dek tel çırpıcıyla karıştıralım.
- Krep yada teflon tavada çok az miktarda yani 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyup her tarafı yayıp hafif ısıtalım.
- Krep harcından bir çömçek alıp tavanın içine sabit akıtarak tavanın her tarafına yayalım.
- Arkalı önlü pişirelim harç bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Pişen krepleri kahvaltılarda afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz. Çocukların beslenmesine koyulabilir????????????.
Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.
Kaymaklı Krep Tarifi (Çok Lezzetli) Fotoğraflı Yapılışı