
Kaymaklı Kurabiye (Tereyağsız) Tanımı İçin Materyaller
- 200 gram az sütlü kaymak
- 3 bardak un
- 1 yumurta sarısı (Beyazı üstü için)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Ceviz
- Fındık
- Tarçın
Kaymaklı Kurabiye (Tereyağsız) Tanımı Yapılışı
- Kaymağı homojen hale getirin karıştırın.
- Kaymak, şeker, yumurta sarısını, kabartma tozunu karıştırın.
- Kademe kademe unu ekleyin. Yoğurun. Fazla sert olmasın hamur. Hatta kısmen ele yapışırken durabilirsiniz.
- 1 saat streç sinemaya sarıp buzdolabında bekletin.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp evvel yumurta beyazına sonra üst gerecine batırın.
- 150 derece fırında rengi dönene kadar pişirin, bende 15 dakika kadar sürüyor. Afiyet olsun.