Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaymaklı Kurabiye (Tereyağsız)

Kaymaklı Kurabiye (Tereyağsız)
0
54

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kaymakli-kurabiye-tereyagsiz-5.jpg

Kaymaklı Kurabiye (Tereyağsız) Tanımı İçin Materyaller

  • 200 gram az sütlü kaymak
  • 3 bardak un
  • 1 yumurta sarısı (Beyazı üstü için)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
Üst Gereci
  • Ceviz
  • Fındık
  • Tarçın

Kaymaklı Kurabiye (Tereyağsız) Tanımı Yapılışı

  1. Kaymağı homojen hale getirin karıştırın.
  2. Kaymak, şeker, yumurta sarısını, kabartma tozunu karıştırın.
  3. Kademe kademe unu ekleyin. Yoğurun. Fazla sert olmasın hamur. Hatta kısmen ele yapışırken durabilirsiniz.
  4. 1 saat streç sinemaya sarıp buzdolabında bekletin.
  5. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp evvel yumurta beyazına sonra üst gerecine batırın.
  6. 150 derece fırında rengi dönene kadar pişirin, bende 15 dakika kadar sürüyor. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt