Kaymaklı Patatesli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 125 gram tereyağı
- 250 gram kaymak
- 1 yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 6 su bardağı kadar un
- Haşlanmış patates
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Kaymaklı Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba öncelikle yarım bardak ılık sütümüzü alıyoruz instant maya ekliyoruz ve şekerimizi ekleyip karıştırıyoruz.
- Sonrasında sırasıyla kalan materyalleri ekliyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat mayalanması için bekliyoruz.
- Mayalanan hamurumuzdan küçük bezeler koparıp, açıp içine patates harcımızı koyuyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla hal verip çörek otu ve susamı üzerine döküp, 200 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun????.