
Kaymaklı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 yemek kaşığı kaymak (Dolu olacak) ben bim den almıştım)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yumurta 1 inin sarısı üstüne
- 1 kabartma
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 tutam maydanoz
- 1 kase lor
Kaymaklı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta (birinin sarısı üstüne ) kaymak, yoğurt sıvı yağ düzgünce harmanlayalım.
- Sonra kabartma tozu tuz ve unu denetimli koyalım. Yumuşak bir hamur olmalı.
- Bir kenarda içini hazırlayalım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp içine maydanozlu lor karışımından koyup kapatıp form verelim.
- Üstüne ayırdığımız yumurta sarısını sürelim ve susamla süsleyelim. 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.