Kaymaklı Yumuş Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kaymak
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 paket maya ( yada yarım paket yaş maya
- 2 adet yumurta birinin sarısı üzerine
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (dikkatli ekleyin)
- 1 kahve fincanı kavrulmuş susam
Kaymaklı Yumuş Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içersine kaymak ılık su ve sütü karıştırarak açalım.
- Mayayı ek edip tekrar karıştıralım ve 5 dakika kadar bekletelim.
- Daha sonra un hariç tüm gereçleri karıştıralım ve yumuşak bir hamur yapıyoruz.
- Mayalanması için sıcak bir ortamada bekletelim.
- Mayalanan hamuru tezgaha alıp bezeler haline getirelim.
- Poğaçaları daha büyük yada daha küçük yapabilirsiniz.
- Mandalinadan biraz daha büyük modüller koparıp üzerine hafif bastıralım ve tepsiye aralıklı yerleştirelim.
- Ayırdığımız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı süt koyup karıştıralım.
- Poğaçaların tepsi mayası gelince üzerlerine yumurta sarısını sürüp, susam serptikten sonra 180 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz.Her fırın derecesi fark gösterebilir dikkat edelim poğaçalar biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.