bilgisayarci
FD Üye
Kaymakpare Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kaymak
- 200 gram sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Hindistan cevizi, toz antep, rondodan geçmiş ceviz
Kaymakpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi kaynatıp soğutmaya bırakıyoruz. Şerbeti soğumuş olarak ilave edicez.
- Hamuru için kaymak ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Arkasından unu ve kabartma tozunu ilave edip güzelce yoğuruyoruz. Hamurumuz yumuşak bir hamur olacak. Ne sert ne de ele yapışan bir hamur olacak.
- Elimize parçalar alıp ceviz şeklinde yuvarlayarak tepsiye diziyoruz. 180 derecede 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti ilave ediyoruz.
- Şerbeti çektikten sonra tabağımıza alıp üzerine isterseniz hindistan cevizi isterseniz toz antep ilave edip servise hazır hale getirebilirsiniz.Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ????.