Kaymakpare Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram kaymak
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 12-13 yemek kaşığı dolusu un
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 kaç damla limon suyu
Kaymakpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Küçük bir tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım. Ben 10 dakika kaynattım ve şerbet kıvamını alınca limonunu da katıp soğumaya bıraktım.
- Un ve kabartma tozu hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Kabartma tozu ve un da katıp yoğuralım.
- Unu dikkatli dökerek hoş bir hamur yapalım.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alalım.
- Yuvarlayıp aralıklı bir halde tepsiye dizelim.
- Evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
- Dolapta 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edelim. 1 gün dinlenirse buzdolabında lezzeti daha da oturmuş oluyor.