Kaynar Su Ekli Sünger Görünümlü Krep Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kaynar Su Ekli Sünger Görünümlü Krep Tanımı Yapılışı
- Yumurtaları derin bir kapta çırpalım.
- Toz şeker tuz sıvı yağ ve ılık sütü de katalım akabinde unu koyup homojen bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Son olarakta kaynar suyu yavaş yavaş ve daima çırparak krepe yedirelim.
- Tavamızı ocağa alalım biraz zeytinyağı döküp fırçayla her tarafına yedirelim.
- Krepten bir kepçe alalım sıcak tavaya döküp süratli bir biçimde dağıtalım.
- Bu halde art önlü pişirelim.
- Hamur ne kadar ince dökülürse gözenekler o kadar daha besbelli oluyor.
Not; Ben süt yerine peynir altı suyu kullandım sizde bu biçimde değerlendirmeler yapabilirsiniz. Tadında muhakkak bir değişiklik olmadı. Hamurun kıvamı öbür krep hamurlarından çok cıvık oluyor.