
Kaynar Suyla Karışık Turşu (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg kornişon salatalık
- 1 kg havuç
- Yarım kilo biber
- 1 kg kelek
- 1 kg acur
- Her kavanoz için 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kaya tuz irisinden (Eğer inceyse biraz eksiltmenizi tavsiye ederim. )
- 1 çay kaşığından az limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi (Elma sirkesi de olur)
- Kavanozların üzerine gelecek halde kaynar su
- 125 mm lik çay bardağı kullandım
Kaynar Suyla Karışık Turşu (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bütün materyalleri düzgünce yıkıyoruz, daha sonra istediğimiz formda doğrayıp karıştırıyoruz, 1 litrelik kavanozları tabanına 3 er diş sarımsak ekliyoruz (Burası büsbütün damak tadınıza kalmış bir durum isterseniz daha fazlada ekleyebilirsiniz)
- gereçleri kavanozlara güzelce doldurup, sirke, tuz, şeker, limon tuzunu ekleyip, kavanozların ağız kısmında bir parmak boşluk kalacak formda kaynar suyu döküyoruz.
- Kaynatıp kuruttuğumuz kapaklarla sıkıca kapatıp karşıt çevirip, bir gece üzeri örtülü bir formda bekletiyoruz, yaklaşık 10 gün sonra tursumuz hazır.
- En kıymetli nokta sebzeleriniz çürük olmaması, kapaklarınızın yeni olması. Deneyecek olanlara afiyet olsun ????.