Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaynar Suyla Karışık Turşu (Çok Pratik Çok Lezzetli)

Kaynar Suyla Karışık Turşu (Çok Pratik Çok Lezzetli)
0
33

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
kaynar-suyla-karisik-tursu-cok-pratik-cok-lezzetli.jpg

Kaynar Suyla Karışık Turşu (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg kornişon salatalık
  • 1 kg havuç
  • Yarım kilo biber
  • 1 kg kelek
  • 1 kg acur
  • Her kavanoz için 3-4 diş sarımsak
Her 1 litre kavanoz için;
  • 1 yemek kaşığı kaya tuz irisinden (Eğer inceyse biraz eksiltmenizi tavsiye ederim. )
  • 1 çay kaşığından az limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi (Elma sirkesi de olur)
  • Kavanozların üzerine gelecek halde kaynar su
  • 125 mm lik çay bardağı kullandım

Kaynar Suyla Karışık Turşu (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle bütün materyalleri düzgünce yıkıyoruz, daha sonra istediğimiz formda doğrayıp karıştırıyoruz, 1 litrelik kavanozları tabanına 3 er diş sarımsak ekliyoruz (Burası büsbütün damak tadınıza kalmış bir durum isterseniz daha fazlada ekleyebilirsiniz)
  2. gereçleri kavanozlara güzelce doldurup, sirke, tuz, şeker, limon tuzunu ekleyip, kavanozların ağız kısmında bir parmak boşluk kalacak formda kaynar suyu döküyoruz.
  3. Kaynatıp kuruttuğumuz kapaklarla sıkıca kapatıp karşıt çevirip, bir gece üzeri örtülü bir formda bekletiyoruz, yaklaşık 10 gün sonra tursumuz hazır.
  4. En kıymetli nokta sebzeleriniz çürük olmaması, kapaklarınızın yeni olması. Deneyecek olanlara afiyet olsun ????.
Kaynar Suyla Karışık Turşu (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt