
Kaynatılmayan Şerbetle İrmik Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Tatlı için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5-3 su bardağı ortası un
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı kaynar su
- 9-10 damla limon suyu
- İrmik
Kaynatılmayan Şerbetle İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kaynatılmayan şerbetin hazırlanışı için; soğuk şerbet kullanacağımız için bir kabın içerisine şeker, kaynar su ve limonu koyup uygunca karıştırıyoruz.
- Kaynatılmayan şerbetimizin şekeri eriyinceye kadar güzelce çırpıyoruz. Şekerimiz kaynar suyun içinde yeterlice eriyince bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Tatlının hazırlanışı için; bir derin kabın içerisine yumurta, yağ ve yoğurdu ekleyip düzgünce karıştırıyoruz. Karışıma irmik, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip biraz daha karıştırıp, son olarak unumuzu da ek edip düzgünce yoğuruyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, yaptığımız toplarımızı irmiğe bulayıp bir bıçak yardımıyla üzerine fotoğraftaki üzere çizikler atalım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırına atıp 20-30 dakika pişirelim. Pişen tatlımıza soğuk şerbetin tamamını dökelim. Şerbeti yeterlice çekmesini sağlayıp üzerini istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. ????
Kaynatılmayan Şerbetle İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı