Kayseri Ketesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 tane yumurta (beyazları içine)
- 1 su bardağı sıvı yağ (içine konmayacak yoğurulurken kullanılacak)
- Aldığı kadar un (biz 2 kilodan az un kullandık çeyreği kaldı)
- 2 paket sanayağı
- 1 su bardağı un ve kavurmak için çok az sıvı yağ ve tuz
Kayseri Ketesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 paket sanayağını eritip soğumaya bırakalım ,ayrı bir yerde unu, yağ ve tuz ekleyerek kavuralım.
- Un hariç bütün malzemeler eklenir maya eriyene kadar karıştırılır.
- Sonra azar azar un eklenir, çok cıvık bir hamur olacak hamuru yağ ile toparlayacağız ne kadar cıvık olursa o kadar yumuşak olur.Komşum o yüzden yağı içine koymuyor yoğururken kullanıyor.
- Açılan yufka ayrı bir yere alınıp eritip soğuttuğumuz yağ ile yağlanır üzerine tekrardan açılan yufkayı ekleyip onu da yağladıktan sonra rulo şeklinde kıvırıp ikiye sarıp fırın tepsisine koyup yağın donması için dolaba kaldıralım.
- Diğer hamurlarımızı da bu şekilde yapalım yağı donmuş hamurlarımızı dolaptan alıp 9 -10 bezeye ayırıp elimizle kare olacak şekilde inceltelim .
- Ortasına kavrulmuş unumuzu koyup uçlarını birleştirip sonrasında düzeltelim.
- Tepsimize yerleştirip üzerlerine yumurta sürelim isteğe bağlı olarak susam ve çörek otu serpelim normalde serpilmiyor sanırım ama biz bu şekilde çok seviyoruz. Canım komşumun ellerine kollarına sağlık gerçekten çok güzel yapıyor ????.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun ????.
Kayseri Ketesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.