Kayseri koftesi tarifi resimli
Kayseri koftesi tarifi
Kayseri koftesi
imageskayserikoftesitarifiresimli5ad41aa22fd96
Malzemeler :
Yarım kilo koyun kıyması 1 Adet soğan 1 Adet yumurta 2 Corba kaşığı margarin 1 Demet maydanoz 1 Kilo patates 1 Dilim ekmek ici Yarım kilo domates 1 Tutam kimyon 1 Cay kaşığı yenibahar Karabiber, tuz Sut
Yapılışı:
Buyuk ve yayvan bir kaba rendelenmiş soğanı, kıymayı, sutte ıslattıktan sonra ufalanmış ekmek icini, kıyılmış maydanozun yarısını, yumurtayı, yeteri kadar tuz, kimyon, yenibahar ve karabiberi alın 23 Kaşık suyla karıştırarak iyice yoğurun Kıymalı karışımın yoğrulması sona erince, kıymadan kucuk parcalar alın Islak iki avucunuzun arasında yuvarladıktan sonra bastırarak yassılaştırın Bu arada patateslerin kabuklarını soyun Birer parmak kalınlığında yuvarlak dilimlere doğrayıp, tuzlu soğuk suya atın Patatesleri yıkayıp, kurulayın Tavada eritilen margarin icine atın Karıştırarak 12 dakika kızartın Patatesleri tavadan alıp, yuvarlak bir tepsiye yanyana sıralayın Uzerlerine de kofteleri oturtun Son olarak kabukları soyulup, yuvarlak dilimlere doğranmış domatesleri yerleştirin Tuz serpip, tepsiyi orta ısılı fırına surun Koftelerle patatesler pişince, tepsiyi fırından cıkarın Yemeğin bicimini bozmadan servis tabağına aktarın Ustune kalan kıyılmış maydanozu serpip, sıcak olarak servis yapın
Kayseri koftesi tarifi
Kayseri koftesi
imageskayserikoftesitarifiresimli5ad41aa22fd96
Malzemeler :
Yarım kilo koyun kıyması 1 Adet soğan 1 Adet yumurta 2 Corba kaşığı margarin 1 Demet maydanoz 1 Kilo patates 1 Dilim ekmek ici Yarım kilo domates 1 Tutam kimyon 1 Cay kaşığı yenibahar Karabiber, tuz Sut
Yapılışı:
Buyuk ve yayvan bir kaba rendelenmiş soğanı, kıymayı, sutte ıslattıktan sonra ufalanmış ekmek icini, kıyılmış maydanozun yarısını, yumurtayı, yeteri kadar tuz, kimyon, yenibahar ve karabiberi alın 23 Kaşık suyla karıştırarak iyice yoğurun Kıymalı karışımın yoğrulması sona erince, kıymadan kucuk parcalar alın Islak iki avucunuzun arasında yuvarladıktan sonra bastırarak yassılaştırın Bu arada patateslerin kabuklarını soyun Birer parmak kalınlığında yuvarlak dilimlere doğrayıp, tuzlu soğuk suya atın Patatesleri yıkayıp, kurulayın Tavada eritilen margarin icine atın Karıştırarak 12 dakika kızartın Patatesleri tavadan alıp, yuvarlak bir tepsiye yanyana sıralayın Uzerlerine de kofteleri oturtun Son olarak kabukları soyulup, yuvarlak dilimlere doğranmış domatesleri yerleştirin Tuz serpip, tepsiyi orta ısılı fırına surun Koftelerle patatesler pişince, tepsiyi fırından cıkarın Yemeğin bicimini bozmadan servis tabağına aktarın Ustune kalan kıyılmış maydanozu serpip, sıcak olarak servis yapın