Kayseri Mantısı (Hazır Hamur İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo 3 numara kesilmiş hazır kayseri mantı hamuru
- Yarım kilo kıyma
- 1 kuru soğan
- Tuz ,karabiber ,pul biber
- Bir tutam maydanoz
- 1 kase yoğurt
- 1 -2 diş sarımsak
- 1 kaşık tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı sumak (İsteğe bağlı)
Kayseri Mantısı (Hazır Hamur İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye su ve içine bir tatlı kaşığı tuz bırakıp mantılar başlandı.
- Sarmısaklı yoğurt hazırlandı.
- Haşlanan mantı tabağa alındı.
- Üzerine yoğurt döküldü.
- En son tavada erittiğimiz tereyağına bir çay kaşığı pul biber atıp yağı renklendirip mantının üzerine döktük
- En son yerken biraz sumak ekşisi ilçede süsledik. Böylece güzel geçen sohbetler eşliğinde kolay şekilde mantı yapmayı da öğrenmiş oldum selam ve sevgilerimle????????????.