teknolojiuzmani
FD Üye

Kayseri Mantısı (Kayserili Yapar Yozgatlı Pişirir) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kayseri mantısı
- 1 litre su mantıları haşlamak için
- 2 yemek kaşık tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
Kayseri Mantısı (Kayserili Yapar Yozgatlı Pişirir) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkesin bildiği kayseri mantısını birde böyle deneyin gerçekten çok güzel bir tat pişman olmassınız gelelim tarife.
- Öncelikle uygun bir tencerede mantılarımızı haşlayalım.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip baharatları ekleyelim.
- Haşlanmış olan mantılarımızı da süzüp bu sosla buluşturup güzelce bir iki tür karıştıralım.
- Sonra servis edeceğimiz tabağa alıp üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirelim. Afiyet olsun????????.