
Kayseri Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 3,5 su bardağından biraz fazla un
- 1 tane yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- 150 gram yağsız kıyma
- 1 tane soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı su
- 1 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- Pul biber
- Sumak
Kayseri Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba un, yumurta, su ve tuz ekleyip yoğuralım.
- Kıymanın içine baharatları ve rendelediğimiz soğanı ekleyip karıştıralım.
- Rendelediğimiz soğanın suyunu sıkıp tanelerini kıymaya katalım.
- Hamuru açma tahtasına alıp çok ince olmuyacak şekilde oklava ile hafif un serperek açalım.
- Küçük kareler olucak şekilde keselim.
- İçine kıyma koyup 4 ucunu bir araya getirip yapıştıralım.
- Kaynar suyun içine atıp 20 dk pişirelim.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim. Salçayı su ile karıştırıp sos haline getirelim.
- Mantının üzerine dökelim pul biber ve sumak atalım.
Kayseri Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı