Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kayseri Mantısı

Kayseri Mantısı
0
25

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
kayseri-mantisi.jpg

Kayseri Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı (ılık)
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
  • 185 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber, pul biber
Sosu için;
  • 2 bardak çırpılmış yoğurt
  • 1 diş sarımsak ezilmiş veya rendelenmiş
  • 2,3 yemek kaşığı sıvı veya tereyağ
  • Pul biber

Kayseri Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tüm malzemeleri uygun bir kaba koyup yormaya başlayalım.
  2. Kulak memesinden birazcık daha sert bir kıvam olacak. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirelim.
  3. Kıymalı harcımızı hazırlayalım soğanı rendeleyelim kıyma, tuz, karabiber, pul biber onları güzelce yoğuralım elimizde.
  4. Hamuru beze haline getirelim ben üç beze haline getirdim ve oklava yardımıyla güzelce açalım ve dörtgen şeklinde keselim.
  5. İçlerine iç harcını koyalım ve kapatalım, ardından suda haşlayalım bir 15 dakika kadar haşladıktan sonra süzelim.
  6. Bir tabağa koyalım üstüne yoğurdunu son olarak pul biberi sosunu dökelim, şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Kayseri Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Kayseri Mantısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 su bardağı su3,5 su bardağından biraz fazla un1 tane yumurta2 çay kaşığı tuz150 gram yağsız kıyma1 tane soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı karabiber Üzeri için: 1 yemek kaşığı salça2 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Kayseri Mantısı (Hazır Hamur İle) Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo 3 numara kesilmiş hazır kayseri mantı hamuru İçi için Yarım kilo kıyma1 kuru soğanTuz ,karabiber ,pul biberBir tutam maydanoz Üstü için 1 kase yoğurt1 -2 diş sarımsak1 kaşık tereyağı1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı sumak (İsteğe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Orjinal İri Kayseri Mantısı Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 2 adet yumurta1 yemek kaşığı tuzAldığı kadar unYarım çay bardağı su İç harcı için; 400 gram kıyma2 adet soğanKimyonToz biberTuz1 yemek kaşığı salçaDilediğiniz baharatlarSarımsaklı yoğurt Sosu için; 1 yemek kaşığı salça3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Kayseri Tepsi Mantısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 4.5 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuzYeteri kadar su(1 adet yumurta koyanlar da oluyor fakat ben eklemedim)Hamurunuz çok yumuşak olmayacak, mantı hamurları genelde biraz sert olur bu yüzden suyu dikkatli ekleyin İçi için; 350 gram kıyma1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Kayseri Mantısı (Kayserili Yapar Yozgatlı Pişirir) Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo kayseri mantısı1 litre su mantıları haşlamak için Sos malzemeleri 2 yemek kaşık tereyağ1 yemek kaşığı zeytinyağ1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kırmızı toz biber2 diş sarımsak1 kase yoğurt Kayseri Mantısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt