teknolojiuzmani
FD Üye

Kayseri "S" Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram susuz vita yağ
- 1 su bardağından iki parmak eksik pudra şekeri
- 4 su bardağı un ( benimki yaklaşık 4,5 su bardağı un aldı)
Kayseri "S" Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yağı eritip soğutun.
- Vita yağ yoksa tereyağ ile yapacaksanız eritip soğutun altında biriken suyu dökün.Yada tereyağını kaynatıp suyunun buharlaşmasını sağlayın.
- Bembeyaz olana kadar erimiş donmuş vita yağını çırpın.
- Sonra pudra şekerini de ekleyin çırpmaya devam edin. Krema gibi olacak.
- Sonra unu mutlaka eleyerek koyun. Çünkü kabartma tozu yok unun hava alması gerekiyor.
- Ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
- Hamuru toparlayın buzdolabında beş, on dakika bekletip hamurdan parçalar alarak uzunlamasına tezgahta yuvarlayıp işaret parmağınızun uzunluğunda kesip “s” şekli verin.
- 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
- Beyaz kalacak tepsiyi çıkarınca kendi sıcaklığı ile pişmeye devam eder.
- Soğuyunca servis yapın.
Kayseri "S" Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı