Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayseri (Şebit) Yağlaması

Kayseri (Şebit) Yağlaması
0
29

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
kayseri-sebit-yaglamasi.jpg

Kayseri (Şebit) Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için :
  • 4 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su (mayayı aktifleştirmek için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su (hamuru yoğurmak için)
Kıymalı harç için :
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 orta boy domates
  • 1 adet taze biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeterince tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • Acı sevenler için pul biber
  • 1,5 su bardağı sıcak su
Üzeri için :
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Açmak için:
  • 1 kase un

Kayseri (Şebit) Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak hamuru hazırlayalım.Unumuzu yoğurma kabına alalım.
  2. Ortasını açıp mayamızı şekerimizi ve suyumuzu koyup unla üzerini kapatalım. 20 dk mayanın aktifleşmesini bekleyelim.
  3. Daha sonra tuzumuzu ilave edelim ve hamurumuzu kıvam alana kadar su ekleyerek yoğuralım.Kıvam alan hamuru dinlenmeye bırakalım.
  4. Kıymalı harç için :Kıymamızı tencereye alalım ve suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım.
  5. Kavrulan kıymaya doğradığımız soğanları ekleyelim.
  6. Daha sonra sıvı yağ ve salçaları ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  7. Domatesi ve biberi ekleyelim.
  8. Kavurduğumuz harcımıza baharatları ve ince kıyım maydanozları ekleyelim.
  9. Son olarak suyumuzu ekleyelim. Kısık ateşte 15 dk pişirelim.
  10. Mayalanan hamuruzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım (20 adet ).
  11. Ayırdığımız bezelerin her birini tabak büyüklüğünde yuvarlak biçimde açalım.Teker teker yapışmaz tavada arkalı önlü pişirelim. (ben pişirdiğim şebitleri sofra bezine sardım ki sıcaklığı gitmesin. ).
  12. Diğer yandan kıymalı harcı ocağa alalım bir taşım kaynadıktan sonra altını kısalım. (önemli olan kıymalı harcın sıcak olması. ).
  13. Geniş bir tabağa en alta şebit onun üzerine kıymalı harç olacak şekilde bütün şebitlere aynı işlemi uyguluyoruz.
  14. Son olarak sarımsaklı yoğurdumuzla sıcak olarak servis ediyoruz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ????.
Kayseri (Şebit) Yağlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,178Mesajlar
30,116Kullanıcılar
Selim1717Son üye
Üst Alt