![kayseri-sebit-yaglamasi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/06/kayseri-sebit-yaglamasi.jpg)
Kayseri (Şebit) Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 4 su bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su (mayayı aktifleştirmek için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su (hamuru yoğurmak için)
- Yarım kilo kıyma
- 2 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 orta boy domates
- 1 adet taze biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı yağ
- Yarım demet maydanoz
- Yeterince tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- Acı sevenler için pul biber
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 1 kase un
Kayseri (Şebit) Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak hamuru hazırlayalım.Unumuzu yoğurma kabına alalım.
- Ortasını açıp mayamızı şekerimizi ve suyumuzu koyup unla üzerini kapatalım. 20 dk mayanın aktifleşmesini bekleyelim.
- Daha sonra tuzumuzu ilave edelim ve hamurumuzu kıvam alana kadar su ekleyerek yoğuralım.Kıvam alan hamuru dinlenmeye bırakalım.
- Kıymalı harç için :Kıymamızı tencereye alalım ve suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım.
- Kavrulan kıymaya doğradığımız soğanları ekleyelim.
- Daha sonra sıvı yağ ve salçaları ekleyelim kavurmaya devam edelim.
- Domatesi ve biberi ekleyelim.
- Kavurduğumuz harcımıza baharatları ve ince kıyım maydanozları ekleyelim.
- Son olarak suyumuzu ekleyelim. Kısık ateşte 15 dk pişirelim.
- Mayalanan hamuruzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım (20 adet ).
- Ayırdığımız bezelerin her birini tabak büyüklüğünde yuvarlak biçimde açalım.Teker teker yapışmaz tavada arkalı önlü pişirelim. (ben pişirdiğim şebitleri sofra bezine sardım ki sıcaklığı gitmesin. ).
- Diğer yandan kıymalı harcı ocağa alalım bir taşım kaynadıktan sonra altını kısalım. (önemli olan kıymalı harcın sıcak olması. ).
- Geniş bir tabağa en alta şebit onun üzerine kıymalı harç olacak şekilde bütün şebitlere aynı işlemi uyguluyoruz.
- Son olarak sarımsaklı yoğurdumuzla sıcak olarak servis ediyoruz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ????.