
Kayseri Tepsi Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için gereke malzemeler:
- 550 g un
- 1 adet yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 150 ml su
- 350 g kıyma
- 2 adet soğan
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
- 50 g tereyağı
- 70 ml zeytinyağ veya sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 500 ml su bardağı su
- Tuz
Kayseri Tepsi Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk başta hamur için tüm malzemeleri derin bur yoğurma kabına ilave edin ve iyice yoğurun.
️Püf nokta
Hamur sert bir hamur olmalı. Kıvamını tutturmak için su ve un yanınızda yine bulundura bilirsiniz. Gerektiğinde hep 20g ilave ederek yoğurun.
- Yoğurduğumuz hamuru üzerini temiz bir mutfak bez ile örterek yaklaşık 40 dakika dinlendirin.
️Püf nokta
Hamuru mutlaka dinlendirin yoksa açmak istediğinizde zorlanırsınız.
- Şimdi dinlenen hamuru 2 veya 3 bezelere ayırın ve unlayarak hamuru orta boy şeklinde açın.
️Püf nokta
Ne çok ince nede çok kalın açın, aksi taktirde şeklini zor yapabilirsiniz.
- İlk başta diklemesine iki/üc parmak kalınlığında kesin daha sona enlemesine kare şeklinde kesin.
- İç malzemesi için kıymayı soğanı ve baharatları ilave edip karıştırın.
- Her bir kareye kıymayı ilave edin ve kenarlarından bastırarak ortası açık kalma şekkinde kapatın.
- Tepsiyi yağlayın ve mantıları için dizin.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin.
- Şimdi küçük derin bir tencereye zeytin yağı, tereyağını ve salçayı ilave edip kavurun. Daha sonra su ve tuz ilave edip kaynatın.
- Şimdi fırındaki mantıların üzerlerine sosu üzerine dökün ve tekrar frında pişirin.
- Pişdikten sonra yoğurt ile servis edebilirsiniz.