teknolojiuzmani
FD Üye

Kayseri Tepsi Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri kadar su
- (1 adet yumurta koyanlar da oluyor fakat ben eklemedim)
- Hamurunuz çok yumuşak olmayacak, mantı hamurları genelde biraz sert olur bu yüzden suyu dikkatli ekleyin
- 350 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 3-4 su bardağı su
- Bir kase yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- Tercihe göre pul biber, sumak, nane de ekleyebilirsiniz.
Kayseri Tepsi Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp yoğuralım, biraz sert bir hamur elde edelim.
- İki beze yapıp yarım saat kadar dinlendirin.
- Bu sırada kıymaya bütün baharatları ve soğanı doğrayıp ekleyip karıştırın.
- Dinlenen hamuru açıp kareler halinde kesin( büyüklüğü size kalmış)
- Tam ortasına kıymayı koyup ortası açık kalıp kıyma gözükcek şekilde görseldeki gibi karşılıklı iki taraftan sıkıp kapatalım.
- Yağlanmış tepsiye görseldeki gibi dizelim.
- Dizilen tepsiyi fırında veya ocakta ( ben fırında 220° de pişirdim, herkesin fırını farklı o yüzden kendiniz ayarını yapabilirsiniz) hafif pembeleşip altı kızarana kadar pişirelim.
- Tereyağı eritip salça ve toz biberi ekleyip karıştıralım en son suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Kızaran mantının üzerine iyice dökerek ocakta pişirelim.
- Mantılar suyunu çekip yumuşadığında ocağın altını örtelelim.
- Yoğurtlu sosu hazırlayıp üzerine dökelim.Afiyet olsunnn.