Resimli Kayseri Yağlaması Tarifi
Kayseri Yağlaması Tarifi
Kayseri Yağlaması nasıl yapılır
Kayseri Yağlaması Tarifi Resimli
imageskayseriyaglamasitarifiresimli5ad44c442ea07
Malzemeler
Hamuru:
5 su bardağı un
1 corba kaşığı zeytinyağı
12 paket yaş maya
yeterince ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
sosu icin:
350 gr kıyma
34 adet soğan
23 domates ya da 2 corba kaşığı salca
yarım paket margarin (ya da tereyağı)
23 adet yeşil biber
kırmızı biber,maydanoz,tuz
yapılışı:
*Mayayı ılık suda eritip,diğer malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur yapıyoruz
*15 dakika dinlendirip, yumurta veya limon buyukluğunde bezeler hazırlıyoruz
*Pasta tabağı buyukluğunde merdaneyle ya da kucuk oklavayla acıyoruz(unla acacağız ama fazla un tavada yanar, mumkun mertebe az kullanmalı)
*Yağsız teflon tavada arkalı onlu cok kurutmadan pişiriyoruz
*kıyma yemeklik doğranmış soğan ve diğer malzemeleri kavuruyoruz
*1 cay bardağı su ilave edip biraz pişiriyoruzpişen hamurların uzerine bu icten 12 kaşık koyup lahmacun yapar gibi ust uste koyup dorde kesiyoruz ve sarmısaklı sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz(Kendi usulunde dorde bolunen her bir parca kendi etrafında rulo yapılıp yoğurda batırılarak yenilir)
alıntı
Kayseri Yağlaması Tarifi
Kayseri Yağlaması nasıl yapılır
Kayseri Yağlaması Tarifi Resimli
imageskayseriyaglamasitarifiresimli5ad44c442ea07
Malzemeler
Hamuru:
5 su bardağı un
1 corba kaşığı zeytinyağı
12 paket yaş maya
yeterince ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
sosu icin:
350 gr kıyma
34 adet soğan
23 domates ya da 2 corba kaşığı salca
yarım paket margarin (ya da tereyağı)
23 adet yeşil biber
kırmızı biber,maydanoz,tuz
yapılışı:
*Mayayı ılık suda eritip,diğer malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur yapıyoruz
*15 dakika dinlendirip, yumurta veya limon buyukluğunde bezeler hazırlıyoruz
*Pasta tabağı buyukluğunde merdaneyle ya da kucuk oklavayla acıyoruz(unla acacağız ama fazla un tavada yanar, mumkun mertebe az kullanmalı)
*Yağsız teflon tavada arkalı onlu cok kurutmadan pişiriyoruz
*kıyma yemeklik doğranmış soğan ve diğer malzemeleri kavuruyoruz
*1 cay bardağı su ilave edip biraz pişiriyoruzpişen hamurların uzerine bu icten 12 kaşık koyup lahmacun yapar gibi ust uste koyup dorde kesiyoruz ve sarmısaklı sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz(Kendi usulunde dorde bolunen her bir parca kendi etrafında rulo yapılıp yoğurda batırılarak yenilir)
alıntı