Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayseri Yağlaması Tarifi Resimli

Kayseri Yağlaması Tarifi Resimli
0
59

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Resimli Kayseri Yağlaması Tarifi
Kayseri Yağlaması Tarifi
Kayseri Yağlaması nasıl yapılır

Kayseri Yağlaması Tarifi Resimli

imageskayseriyaglamasitarifiresimli5ad44c442ea07

Malzemeler

Hamuru:
5 su bardağı un
1 corba kaşığı zeytinyağı
12 paket yaş maya
yeterince ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

sosu icin:
350 gr kıyma
34 adet soğan
23 domates ya da 2 corba kaşığı salca
yarım paket margarin (ya da tereyağı)
23 adet yeşil biber
kırmızı biber,maydanoz,tuz



yapılışı:
*Mayayı ılık suda eritip,diğer malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur yapıyoruz
*15 dakika dinlendirip, yumurta veya limon buyukluğunde bezeler hazırlıyoruz
*Pasta tabağı buyukluğunde merdaneyle ya da kucuk oklavayla acıyoruz(unla acacağız ama fazla un tavada yanar, mumkun mertebe az kullanmalı)
*Yağsız teflon tavada arkalı onlu cok kurutmadan pişiriyoruz
*kıyma yemeklik doğranmış soğan ve diğer malzemeleri kavuruyoruz
*1 cay bardağı su ilave edip biraz pişiriyoruzpişen hamurların uzerine bu icten 12 kaşık koyup lahmacun yapar gibi ust uste koyup dorde kesiyoruz ve sarmısaklı sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz(Kendi usulunde dorde bolunen her bir parca kendi etrafında rulo yapılıp yoğurda batırılarak yenilir)

alıntı
 

Similar threads

Nefis Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler Lavaş için; 5 su bardağı un (duruma göre ekle)1 çay bardağı ılık su1 çay bardağı ılık sütYarım paket instant maya1 tatlı kaşığı şeker1 yemek kaşığı silme tuz2 yemek kaşığı sıvı yağ Kıyma için; 300 gram kıyma1 orta boy soğan1 domates2 biber1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler Hamur malzemeleri(10 beze); 2 su bardağı un1 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz Kıymalı harç için ; Yarım kilo kadar yağlı kıyma2 baş soğan2 adet kapya biber2 tane domates1 yemek kaşığı salçaKırmızı toz biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Kayseri Yağlaması (Lahmacun) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; Aldığı kadar un1 tutam tuzAldığı kadar su İç harcı için; 1 kilo kıymaSıvı yağ Kayseri Yağlaması (Lahmacun) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk evvel kıymaları ocağa koyup kavuruyoruz. Sonra soğumaya bırakın. (...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 1 kg un1.5 su bardağı ılık süt1,5 su bardağı ılık su3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı şeker1,5 yemek kaşığı tuz1 paket yaş maya İçi için: 700 gram kıyma2 adet orta boy kuru soğan3 adet domates3 adet yeşil biber1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler 350 gram kıyma1 adet soğan1 adet yeşil biber1 adet kapya biber1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası2 adet rendelenmiş domatesYarım demet maydanoz1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı pulbiberZeytinyağıLavaş (Sayı iç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt