Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su (gerektiği kadar kullanın)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 400 gram kıyma
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 4 adet domates (ya da yarım kilogramlık domates konservesi)
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Kekik
- Tuz
- Yeteri kadar sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Sarımsaklı yoğurt
Kayseri Yağlaması Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına unu koyup; üzerine süt, şeker, maya ve tuz koyup yeteri kadar su ile yumuşak bir hamur yoğurun.
- Üzerini örtüp mayalanması için bekleyin.
- Bu ortada tencereye kıymayı koyup, kavurun ve üzerine doğranmış soğan ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- Salçayı ek edip, üzerine baharatları ve domatesi ekleyin ya da benim üzere yarım konserve menemen ekleyin, bu türlü daha kolay olur.
- 1 bardak su daha ekleyip, biraz kaynattıktan sonra kapatın.
- Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın ve hafif unlayıp, servis tabağı büyüklüğünde açın ve teflon tavada artlı önlü pişirin.
- Tüm hamuru bitirdikten sonra, servis yapacağınız vakit iç harcı ısıtıp, ekmeklerin ortalarına kıymalı harcı sürüp üst üste dizin.
- En son 4 kesime bölüp, sarımsaklı yoğurt ile süsleyip servis yapın.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.