Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması
0
64

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kayseri-yaglamasi.jpg

Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için️
  • 4,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
  • 1 paket kuru maya
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı tuz
İç harcı
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 sivri biber
  • 2 domates
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tercihe göre istenilen baharat

Kayseri Yağlaması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak hamurumuzu yoğuralım.
  2. Un, su, süt ve tuzumuzu yoğurma kabına alarak ekmek hamuru kıvamında hamur elde edelim.
  3. Yarım saat dinlenen hamurumuzu açalım ve tavada yağsız pişirelim.
  4. Kıymalısı sos için.Tencerece birinci etimizi biraz pişirelim ve öbür gereçleri katalım.
  5. En son yarım çay bardağı kadar su ek edelim (Az sulu olsun ekmeklerimizi hoş ıslatsın diye).
  6. Ekmeklerimizle kat kat buluşturalım.
  7. Üzerine yoğurt ve maydanozla servis edelim. Afiyet olsun.
 

Similar threads

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 1 kg un1.5 su bardağı ılık süt1,5 su bardağı ılık su3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı şeker1,5 yemek kaşığı tuz1 paket yaş maya İçi için: 700 gram kıyma2 adet orta boy kuru soğan3 adet domates3 adet yeşil biber1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler Lavaş için;2 su bardağı su2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz6 su bardağı un İç harcı için; 500 gram kıyma2 adet kapya biber3 adet domates1 diş sarımsak3 adet yeşil biber2 adet soğan1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı tereyağ2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 4,5 su bardağı un2 su bardağı su (Ilık olacak)1 tatlı kaşığı tuz1 paket instant maya (Yada yarım paket yaş maya da ola bilir Harcı için; 500 gram kıyma7 -8 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı2 adet büyük soğan3 -4 adet sivri biber3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Kayseri (Şebit) Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için : 4 su bardağı un1,5 yemek kaşığı instant maya1 tatlı kaşığı şekerYarım çay bardağı ılık su (mayayı aktifleştirmek için)1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı ılık su (hamuru yoğurmak için) Kıymalı harç için : Yarım kilo kıyma2 orta boy...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler Lavaş hamuru için 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı tozşeker1 tatlı kaşığı tuz4 yemek kaşığı sıvı yağ1 paket kuru maya instant5 su bardağı un ele yapışmayacak yumuşak İç harcı için : 500 gram kıyma1 adet soğan2 adet yeşil biberYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,317Kullanıcılar
AbbbazSon üye
Üst Alt