
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için️
- 4,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
- 1 paket kuru maya
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım kilo kıyma
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 sivri biber
- 2 domates
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- Tercihe göre istenilen baharat
Kayseri Yağlaması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak hamurumuzu yoğuralım.
- Un, su, süt ve tuzumuzu yoğurma kabına alarak ekmek hamuru kıvamında hamur elde edelim.
- Yarım saat dinlenen hamurumuzu açalım ve tavada yağsız pişirelim.
- Kıymalısı sos için.Tencerece birinci etimizi biraz pişirelim ve öbür gereçleri katalım.
- En son yarım çay bardağı kadar su ek edelim (Az sulu olsun ekmeklerimizi hoş ıslatsın diye).
- Ekmeklerimizle kat kat buluşturalım.
- Üzerine yoğurt ve maydanozla servis edelim. Afiyet olsun.