Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması
0
28

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
kayseri-yaglamasi.jpg

Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Materyaller


Hamur için
  • 4 su bardağı un (Unu denetimli ekleyiniz)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım paket yaş maya ya da bir paket kuru maya
  • 1 su bardağı su
  • 1 tepeleme çay kaşığı tuz
İçi için gereçler
  • 200 gram kıyma
  • 2 adet büyük kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 tepeleme yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 4- 5 adet sivribiber
  • 1 büyük domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri koyuyoruz.
  2. Mayayı materyallerin içinde eritiyoruz .
  3. Üzerine denetimli halde yavaş yavaş un ekliyoruz ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında hamur yoğuruyoruz ve 20 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz bezeleri teker teker açıp ocakta yüksek ateşte pişiriyoruz ( yaklaşık 15 beze çıkıyor )
  5. İçi için.Soğan ve sivribiberi robattan geçiriyoruz (taneli kalacak kadar ) tereyağını tencereye alıyoruz
  6. Eridikten sonra robottan geçmis ufak taneli soğanları kavuruyoruz.
  7. Hafif kavrulan soğana biberleri de ekliyoruz. Biberler de kavrulduktan sonra kıymayı da ekleyip uygunca kavuruyoruz.
  8. Kavrulan kıymaya doğranmış domatesleri ek ediyoruz.
  9. Kalan gereçleri de ekleyip biraz daha kavuruyoruz ve bir su bardağı kadar da su ekleyip 5 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz.
  10. Pişen şebitlerimizi iç harcı ile teker teker üst üste yağlıyoruz ve afiyetle yiyoruz????????.
Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,336Kullanıcılar
Om3r_1905Son üye
Üst Alt