
Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Materyaller
Hamur için
- 4 su bardağı un (Unu denetimli ekleyiniz)
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım paket yaş maya ya da bir paket kuru maya
- 1 su bardağı su
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
- 200 gram kıyma
- 2 adet büyük kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2 tepeleme yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 4- 5 adet sivribiber
- 1 büyük domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri koyuyoruz.
- Mayayı materyallerin içinde eritiyoruz .
- Üzerine denetimli halde yavaş yavaş un ekliyoruz ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında hamur yoğuruyoruz ve 20 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz bezeleri teker teker açıp ocakta yüksek ateşte pişiriyoruz ( yaklaşık 15 beze çıkıyor )
- İçi için.Soğan ve sivribiberi robattan geçiriyoruz (taneli kalacak kadar ) tereyağını tencereye alıyoruz
- Eridikten sonra robottan geçmis ufak taneli soğanları kavuruyoruz.
- Hafif kavrulan soğana biberleri de ekliyoruz. Biberler de kavrulduktan sonra kıymayı da ekleyip uygunca kavuruyoruz.
- Kavrulan kıymaya doğranmış domatesleri ek ediyoruz.
- Kalan gereçleri de ekleyip biraz daha kavuruyoruz ve bir su bardağı kadar da su ekleyip 5 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz.
- Pişen şebitlerimizi iç harcı ile teker teker üst üste yağlıyoruz ve afiyetle yiyoruz????????.