Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması
0
21

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kayseri-yaglamasi.jpg

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler


Lavaş için:
  • 1 su bardagı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kasığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 su bardagı un
İç harcı için:
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 5 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardagı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Üzerine:
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 demet maydanoz

Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Lavaşı için; önce bir kaba su, süt, maya, şeker ve sıvı yağ koyup karıştırılır, tuz ekleyip, unu azar azar ilave ederek yumuşak hamur elde edin ve 1 saat mayalandırın.
  2. Mayalanan hamuru 10 bezeye ayırın ve merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açarak ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirip bir poşetin içine koyup kapatın yumuşak kalması için.
  3. Harcı için, soğan yemeklik doğrayıp sıvı yağ ve tereyağıyla beraber kavurun, kıymayı ekleyip kavurun, sonra biberleri doğrayıp ekleyin, domatesleri doğrayıp ekleyin, salçalarıda ekleyip kavurun, en son su ve baharatları ekleyin, kıvamı sulu kalmasına dikkat edin, 5 dakika pişirip ocaktan alın.
  4. Önce lavaşın birini tavadaki kıymalı harcın içine batırın heryeri ıslansın ve servis tabağına alın, üzerine kıymalı harçtan koyun sonra diğer lavaşlarıda ayni şekilde yaparak üst üste dizin ve sarımsaklı yoğurtla servis edin.
Kayseri Yağlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,723Mesajlar
29,800Kullanıcılar
Üst Alt