Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması
0
32

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kayseri-yaglamasi.jpg

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler


Lavaş için;
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1 /2 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yeterince un
İç harcı;
  • 350 gram kıyma
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane orta boy rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
Üzeri sosu için;
  • Bir kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam maydanoz

Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Lavaş için un hariç malzemeleri diğer bir leğene alalım.
  2. Malzemeleri iyice karıştıralım. Unu kontrolü şekilde dökelim. Ele yapışmayacak bir hamur yapıp mayalanmaya bırakalım.
  3. Diğer yandan tavaya sıvı yağ ve zeytinyağı koyup kıymayı kavuralım.
  4. Sonrasında içine soğanı ve yeşil biber doğrayıp kavuralım.
  5. Kavrulunca içine domatesleri koyalım. Üzerine salça ve baharatları atalım.
  6. En son üzerine suyunu dökelim. Birkaç taşım kaynayınca altını kapatalım. Diğer yandan hamuru bezelere bölüp ince ince açalım.
  7. Sonrasında uygun bi tavayı ısıttıktan sonra lavaşları yapalım.
  8. Hepsi bittikten sonra iç harçtan sürüp sürüp lavaşları üste yerleştirelim.
  9. En üste sarımsaklı yoğurt ve maydanozla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun:).
Kayseri Yağlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,442Mesajlar
29,604Kullanıcılar
Üst Alt